siguranța ta online

Câteva sfaturi pentru siguranța ta online.

 

  • Sunt de preferat afacerile din vecinătatea ta. Cea mai bună metodă pentru a evita înșelătoria prin anunțuri este să verifici atent locația celui care l-a publicat. Fă afaceri prin anunțuri numai în zona ta, cu oameni pe care îi poți întâlni personal. În general, cei care încearcă să escrocheze contactează utilizatori din zone mai îndepărtate, încercând să îi convingă să le trimită produsele sau sume în avans.

 

  • Ferește-te de afaceri care presupun transfer de bani în avans. Dacă îți sunt cerute sume în avans prin metode care nu implică un cont bancar (ex. Western Union, Money Gram etc.), e destul de probabil să ai de-a face cu o încercare de fraudă.

 

  • Evită anunțurile cu date de contact suspicioase. Dacă cel care a publicat anunțul se folosește de un pseudonim sau are date de contact care nu par a fi reale, cere mai multe detalii înainte de a încheia tranzacție.

 

  • Furtul de identitate există! La fel ca prin mailurile de tip phishing, unele persoane pot încerca să afle și să folosească datele tale. Nu dezvălui niciodată prea multe date personale (adresa exactă...) și nu divulga numărul sau parola contului personal, codul de securitate al cardului, parole, numele mamei dinainte de căsătorie, data și locul nașterii sau alte informații care pot fi redundante într-o afacere prin anunț, dar care pot fi folosite împotriva ta.

 

  • Dacă pare prea frumos să fie adevărat, probabil așa și este. Escrocii vor încerca să posteze produse sau servicii cu oferte amețitoare. Vorbim despre masini la prețuri foarte mici sau camere foarte ieftine în zone rezidențiale. Dacă vezi un asemenea anunț, raportează-l folosind butonul Raportati anunt, care se află în fiecare pagină de anunț.

 

AnunturiUK.com este un portal care îți ofera posibilitatea de a posta anunturi gratuite sau promovate care beneficiaza de promovare sporita.

AnunturiUK.com nu este implicat în niciunul dintre anunțuri, așadar tranzacția depinde în totalitate de cei doi parteneri. Pentru mai multe informații, te invităm în pagina de Termeni și Condiții.

Mergi sus